Strona główna > Produkty

Seria Extensor

Produkty marki EXTENSOR gwarantują dostęp do łatwo przyswajalnego, o dużej wartości biologicznej białka oraz aminokwasów.

W chwili obecnej oferujemy Państwu trzy preparaty wysokobiałkowe oparte w 100 prc. o białka serwatkowe. Preparaty wysokobiałkowe są w formie instant, co ułatwia ich rozpuszczanie. Zarówno izolat jak i koncentrat oferowanych białek serwatkowych posiadają naturalny mleczny smak ułatwiający tworzenie własnych kompozycji smakowych - znakomicie smakują rozpuszczone w mleku jak i sokach.

Wysokiej jakości preparat zawierający w swym składzie 100% farmaceutycznej formy glutaminy

Produkt wysokobiałkowy oparty w 100 proc. na czystym koncentracie białek serwatkowych o zawartości białka 80 proc.

Jeden z najlepszych preparatów wysokobiałkowych w swej klasie dostępnych obecnie na rynku. W swym składzie zawiera 100 proc. izolatu białek serwatkowych, o koncentracji białka 97 proc.

Produkty posiadają wymaganą certyfikację i dopuszczenie do sprzedaży. Nie zawierają żadnych niedozwolonych substancji lub komponentów, które w jakikolwiek sposób mogą negatywnie wpłynąć na zdrowie i samopoczucie człowieka.

Białka serwatki w naturalnej postaci mogą być z powodzeniem stosowane przez osoby nie tolerujące laktozy (cukier mleczny) i uczulone na mleko. Fizjologiczna nietolerancja laktozy dotyczy około 25 do 35 proc populacji i objawia się zaburzeniami przewodu pokarmowego (biegunka) po spożyciu mleka krowiego. Ponieważ główne białko powodujące alergie na mleko - kazeina - jest praktycznie nieobecna we frakcji białek serwatki - mogą one być spożywane przez osoby uczulone na mleko.

wersja do wydruku

PRODUKTY
Extensor L-GLUTAMINA 100
Extensor KONCENTRAT 80
Extensor IZOLAT 97



AKTUALNOŚCI
Białko serwatkowe – pomyśl o proteinach
Białko serwatkowe kojarzy nam się przede wszystkim z kulturystami i sportowcami wyczynowymi. dalej >>

Białko serwatkowe - "super jedzenie"
Zdrowotne korzyści, jakie niosą ze sobą białka serwatkowe. dalej >>

Właściwości anty rakowe białka serwatkowego
Białko serwatkowe jest źródłem specyficznych komponentów dalej >>

© 2001-2024 Extensor - wszelkie prawa zastrzeżone
designed & powered by omnibit.pl